Nalagam ...
Prenova spletne strani Mestne knjižnice Ljubljana
Največja splošna knjižnica v Sloveniji
Splet / Oblikovanje
Osnovni podatki

Prenova spletne strani največje splošne knjižnice v Sloveniji in najbolj omrežena kulturne ustanove v Mestni občini Ljubljana.

Izvedba

Leta 2012

Naročnik

Mestna knjižnica Ljubljana

Zadolžitev

Grafična zasnova spletne strani

V sodelovanju z

Mestna knjižnica Ljubljana (Irena Bezlaj) in Spletodrom
Responsive Mockup
Opis projekta
S knjižnično mrežo, v katero je vključenih 22 knjižnic (pet območnih enot s 17 krajevnimi knjižnicami) v Mestni občini Ljubljana (MOL), 13 krajevnih knjižnic v sedmih občinah pogodbenih partnericah, specialna knjižnica (Slovanska knjižnica), Trubarjeva hiša literature ter 46 postajališč potujoče knjižnice, je Mestna knjižnica Ljubljana najbolj omrežena kulturna ustanova v MOL in Ljubljanski urbani regiji in je dostopna povsod: med policami, doma, na javnem prevozu, v kavarni, na delu in celo v naših žepih. Glavni izziv pri tem projektu je bila predstavitev ogromne zbirke podatkov in informacij na pregleden in dostopen način.
Vhodna stran Mestne Knjižnice Ljubljana
Demografske skupine
Spletna stran je prilagojena za različne demografske skupine, zaradi česar je bilo treba zasnovati vrsto različnih podstrani. V osnovi je stran zgrajena iz otroškega sklopa, sklopa za mlade, odrasle in starejše ter splošnega sklopa, ki je namenjen vsem starostnim skupinam. Vsebine v posameznih sklopih so torej prilagojene posamezni starostni skupini. Nekateri moduli oziroma gradniki se lahko uporabijo na različnih podstraneh, glavna naloga spletne strani pa je enostavno podajanje informacij obiskovalcem in uporabnikom knjižnice.
Prikaz dropdown navigacije na spletni strani
Podstran gradivo na tabličnem računalniku
Podstran prireditev na tabličnem računalniku
Podstran za otroke
Posebna pozornost je bila namenjena podstrani za otroke, ki ima posebej oblikovano ozadje ter živalske like. Sklop je zasnovan igrivo, saj je njegov namen spodbujanje otrok k učenju in pravilni rabi slovenskega jezika.
Kontakt

So vam projekti všeč in prav sedaj potrebujete podobno rešitev?

POKLIČITE

+386 40 470 230

NASLOV

Murnova ulica 2, 6257 Pivka